Zaposlene majke su sretnije

0

Zaposlene majke su sretnije, zdravije i imaju manje simptoma povezanih s depresijom, za razliku od majki koje su kod kuće, pokazalo je istraživanje.

Američki su istraživači proveli istraživanje na 1500 žena i došli do zaključka da bi idealna situacija bila raditi pola radnog vremena, jer bi na taj način žene mogle balansirati posao i brigu o djetetu.

Ispitane majke koje rade pola radnog vremena bile su jednako uključene u odgoj djeteta kao i majke koje ostaju kod kuće, te puno više nego što su to majke zaposlene puno radno vrijeme. Ove prve, prema istraživanju, također imaju više razumijevanja za svoju djecu i pružaju im više mogućnosti za učenje i razvoj, u usporedbi sa ostalim majkama.

Žena koja radi pola radnog vremena može brinuti o porodici i ujedno biti društveno aktivna, te imati vremena za potrebe svoje djece, zaključak je istraživača.

 

Izvor: mamaitata.hr

 

 

Share.

About Author

Godine 2012. naše osoblje učinilo je dostupnom uslugu vrhunske kvalitete i usrećilo mnoge bračne parove u Bosni i Hercegovini. Sada je načinjen još jedan korak naprijed, spremni smo biti tu, za vas, u našoj domovini, u domaćoj ustanovi kojom će se Bosna i Hercegovina ponositi. Naša nastojanja usmjerena su isključivo ka jednom cilju – da se svi klijenti iz naše klinike vrate svojim kućama kao sretna porodica.

Comments are closed.