Uspavljivanje na tatin način

0

Budite strpljivi kad se radi o uspavljivanju vašeg djeteta. Katkada, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dijete se može uznemiriti i opet probuditi, savjetuje pedijatar dr. William Sears u knjizi ‘Kako uspavati dijete’

Iz knjige ‘Kako uspavati dijete’, koju je napisao poznati američki pedijatar dr. William Sears, zajedno sa svojim sinovima i suprugom, prenosimo vam poglavlje o uspavljivanju na tatin način:

Dok majke uspavljuju dijete dojenjem, one ga hrane, ali i tješe. Očevi također mogu i moraju svojoj djeci biti utjeha tijekom uspavljivanja. Postavite dijete u položaj licem na rame i pokušajte ga uspavati plešući ili zibajući ga. Dan nakon što smo jednoj iscrpljenoj majci objasnili koncept asocijacija na spavanje, odgovorila nam je: “Moje dijete ima samo jednu asocijaciju na spavanje – MENE!” 

Male Searsove tajne uspavljivanja za očeve

Budite strpljivi kad se radi o uspavljivanju vašeg djeteta. Katkada, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dijete se može uznemiriti i opet probuditi. Ako se dijete stalno budi kada ga pokušavate iz naručja smjestiti u krevet, ili ne može potpuno zaspati dok s njim hodate ili ga ljuljate, pokušajte leći s njim na prsima ili jedno uz drugo.

Kad potpuno zaspi (što možete prepoznati po opuštenim udovima – opuštene šake, ruke vise opušteno, mirni mišići lica), polako se odmaknite. Ako su djetetove šake stisnute, a ruke svijene, vjerojatno je još u stanju laganog sna i probudit će se ako ga pokušate prerano spustiti.

 

 

Izvor: klokanica.ba

Share.

About Author

Godine 2012. naše osoblje učinilo je dostupnom uslugu vrhunske kvalitete i usrećilo mnoge bračne parove u Bosni i Hercegovini. Sada je načinjen još jedan korak naprijed, spremni smo biti tu, za vas, u našoj domovini, u domaćoj ustanovi kojom će se Bosna i Hercegovina ponositi. Naša nastojanja usmjerena su isključivo ka jednom cilju – da se svi klijenti iz naše klinike vrate svojim kućama kao sretna porodica.

Comments are closed.