Klinika New Life IVF Centar: “Roditelji nakon 14 godina”

0

U Bosni i Hercegovini svaki šesti par ima problem s neplodnošću, nimalo drugačije nije u Srbiji i Hrvatskoj. Njihov put do roditeljstva često je dug i trnovit, katkad i neuspješan.

Bračni par Simić iz Srbije odlučio je podijeliti svoja iskustva u borbi s neplodnošću.

Bilja i Andrija su poslije 14 godina traganja za rješenjem svog problema nadu, mogućnost i ostvarenje svoje želje pronašli u klinici New Life IVF Centar Sarajevo:

„Kažemo nadu i mogućnost jer su naše šanse da postanemo roditelji bile minimalne, a s godinama nikakve. Po saznanju za tu činjenicu jos od 2004 godine tragamo za rešenjem. Obratili smo se klinici J… u Beogradu .Obzirom na rezultate koji govore o tome da suprug ima lošu dijagnozu doktori te klinike pripremaju mene i stimulišu za vantelesnu oplodnju, bez ikakve stimulacije supruga, na šta mi kao laici ostajemo nemi sa neminovnim neuspehom!

Posle tog poraza i velikog razočarenja postajemo istrajni u traganju za rešenjem. Ne možemo Vam reći da je bilo lako. Bilo je teških i dugih godina bezuspešne borbe. Konačno 2016 godine suprug pronalazi tračak nade! Kako je napredovala tehnologija na internetu smo mogli naći razne informacije.Tako i priču muškarca koji je rešenje svog problema našao baš u klinici New Life. Odlučujemo da posetimo kliniku i tim putem došli smo do urologa koji po potrebi dolazi iz Turske zbog pacijenata poput mog muža i mužu daje 30% šanse da će jednom intervencijom pronaći zdrave spermatozoide. Što se i dogadja. Micro tese operacija uspešna, zatim usledjuju pripreme mene I obavljena je vantelesna oplodnja u klinici New Life. U vrlo kratkon vremenskom periodu uz veliku veru i želju dolaze pozitivni rezultati.U januaru 2017godine test je bio pozitivan ostvaruje se trudnoća.

22369005_1875549289137098_84557434_o

 

Celokupna trudnoća je protekla dobro i 16.septembra 2017 u rukama smo drzali naseg sina Stefana. Radost i sreću osećamo iz dana u dan sve više. Ovim putem, još jednom se zahvaljujemo doktorima i celokupnom osoblju na pomoći ,ljubaznosti i pre svega ljudskosti koju smo od njh svaki put osetili sto je u današnja vremena retkost. Za željom da ostvaruju još više rezultata u radu i naravno našoj ponovnoj saradnji u stvaranju novih života. A budućim roditeljima poručujemo da samo jakom verom sve je moguće  i da vođeni našim iskustvom posete kliniku i konsultuju se sa stručnjacima. Za novi život i srećniju budućnost .

Od srca porodica Simić.“

Kada je riječ o bračnoj neplodnosti ili neplodnosti uopšte, važno je istaći da je vjerovanje da samo kod žene može da postoji uzrok neplodnosti apsolutno pogrešno i stereotipno. Uzrok neplodnosti je čest i kod muškaraca i kod žena.

Uzroci neplodnosti mogu da budu:

  1. Muški faktor neplodnosti – 40%,
  2. Ženski faktor neplodnosti – 40%,
  3. Zajednički faktor neplodnosti – 10%,
  4. Nepoznat uzrok neplodnosti – 10 %.

Jasmina Hodžić, psiholog na klinici New Life ističe činjenicu da nakon što se pacijentima ustanovi dijagnoza Azoospermije često odustaju od pomisli da bi mogli imati svoje potomstvo i mire se sa činjenicom da sa svojim partnerkom ne mogu imati djecu: „Međutim, ono što kompletan tim na našoj klinici radi jeste da koristeći najnovije medicinske tehnologije  i dostignuća na uspješan način pomaže parovima da ostvare potomstvo. Ono što smo mi naučili kroz zajedničku borbu sa našim pacijentima, jeste da nikada ne gube nadu i da zajedničim snagama dolazimo do ostvarivanja njihove najveće želje“, završava Hodžić.

Za sve parove koji se suočavaju sa problemom neplodnosti ili postoje određeni simptomi koji ukazuju na pojavu steriliteta, do kraja godine na klinici New Life omogućen je paket tretman kontrolnog pregleda koji uključuje ultrazvučni pregled za žene po sniženoj cijeni za 50%, spermiogram za muškarce po sniženoj cijeni za 50% i termin za besplatne konsultacije sa glavnim ljekarom klinike.

Share.

About Author

Godine 2012. naše osoblje učinilo je dostupnom uslugu vrhunske kvalitete i usrećilo mnoge bračne parove u Bosni i Hercegovini. Sada je načinjen još jedan korak naprijed, spremni smo biti tu, za vas, u našoj domovini, u domaćoj ustanovi kojom će se Bosna i Hercegovina ponositi. Naša nastojanja usmjerena su isključivo ka jednom cilju – da se svi klijenti iz naše klinike vrate svojim kućama kao sretna porodica.

Comments are closed.