Beba i tata

0

Veći dio budnog stanja kod beba obilježava hranjenje, pa je u prvim mjesecima to vrijeme neprocenjivo.

A šta je sa tatom?

Tata je uskraćen za to iskustvo. Može da bude blizu ali ne može više da se uključi u hranjenje djeteta. Kada je majka spriječena da doji onda je hranjenje na bočicu vrijeme kada se i tata može bolje povezati sa djetetom.

Postoje trenuci kada i tata može da bude aktivan kod hranjenja bebe :

Različiti su razlozi zbog kojih mame izdvajaju svoje mlijeko. Tada se mlijeko daje bebi na bočicu. Eto vrijeme i za tate!

Tata se može aktivnjije uključiti i onda kada majke ne doje sve vrijeme, na primjer ako je mlijeka premalo. Obično tada nakon svakog obroka dojenja slijedi i hranjenje na boćicu. To je izvrsna prilika da tata preuzme hranjenje. Istina je da je to obično moguće samo onda kada je tata kod kuće a ne na poslu.

Neke mame ne doje. Njihovo dijete je sve vrijeme hranjeno ne bočicu. Aktivna uloga tate dobrodošla je kod hranjenja i jeste jedinstveno iskustvo jer se tata može aktivno povezati sa bebom već od prvog dana.

Iako bi bilo najbolje da se beba doji, ipak ako se to ne dešava onda bi trebalo da tate aktivnije učestvuju u hranjenju svog potomstva. To je izuzetna prilika za tatu da iskusi bliskost hranjenja, čime se bolje povezuje sa svojim djetetom.

 

Izvor: bebe-nestle.rs

Share.

About Author

Godine 2012. naše osoblje učinilo je dostupnom uslugu vrhunske kvalitete i usrećilo mnoge bračne parove u Bosni i Hercegovini. Sada je načinjen još jedan korak naprijed, spremni smo biti tu, za vas, u našoj domovini, u domaćoj ustanovi kojom će se Bosna i Hercegovina ponositi. Naša nastojanja usmjerena su isključivo ka jednom cilju – da se svi klijenti iz naše klinike vrate svojim kućama kao sretna porodica.

Comments are closed.