Mokrenje u krevet

0

Enureza, odnosno nekontrolirano noćno mokrenje tijekom sna je fiziološka pojava kod djece do dobi od 3 godine. Kod neke djece je to uobičajena pojava čak i do 6. godine života. Stručnjaci kažu da je to problem mladog mokraćnog sustava, no postoji par stvari koje možete napraviti da pomognete vašem djetetu.

Jednokratne pamučne gaćice su preporučene za djecu do pete godine života. Ovakve gaćice možete kupiti u svakoj drogeriji ili ljekarni. Takve bi gaćice bile prvi “korak” prijelaza od pelena do normalnog rublja. Također postoje i jednokratne plahte, a postoje i plastične presvlake za madrac koje neće dopustiti mokraći da dođe do madraca.

Jedna od velikih uzroka mokrenje u krevet, pogotovo za djecu stariju od pet godina je primarna monosimptomatska noćna enureza. Uzrokovana nedostatkom hormona, koja uzrokuje mokrenje u krevet, no nemojte se brinuti, ovo se lako rješava dezmopresinom. No ako vas ovo previše brine, možete vaše dijete odvesti kod liječnika na pregled.

Međutim, problem noćnog mokrenja će u većini slučajeva nestati sam od sebe. Dijete će već i tijekom dana naučiti kada bi trebalo obaviti nuždu i iste će navike prenijeti i na noćni režim. U trenutku kada vaše dijete shvati kada treba piškiti, morate brzo djelovati jer oni još ne znaju trpiti već u tom trenutku kada shvate da im se piški (a to uglavnom bude u zadnji tren) ih morate odvesti u toalet kako bi obavili nuždu. Kasnije će dijete znati prepoznati znakove kada mu se piški (a da nije “kritično”) pa će se moći i strpiti (ako je potrebno) ali u početku, morate brzo djelovati :)

 

Izvor: maminamaza.com

Share.

About Author

Godine 2012. naše osoblje učinilo je dostupnom uslugu vrhunske kvalitete i usrećilo mnoge bračne parove u Bosni i Hercegovini. Sada je načinjen još jedan korak naprijed, spremni smo biti tu, za vas, u našoj domovini, u domaćoj ustanovi kojom će se Bosna i Hercegovina ponositi. Naša nastojanja usmjerena su isključivo ka jednom cilju – da se svi klijenti iz naše klinike vrate svojim kućama kao sretna porodica.

Comments are closed.